Για εσένα που φοβάσαι ακόμη και μένεις σπίτι - TFM.gr

Για εσένα που φοβάσαι και μένεις σπίτι, αφιερωμένο με συμπόνια γιατί σε νιώθουμε!

Ο κορονοϊός μάς έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία για να ζήσουμε ξανά, αλλά αυτή τη φορά απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή. Χωρίς να θέτουμε υπερβολικούς στόχους, χωρίς να δίνουμε τόση βάση στα υλικά, εφευρίσκοντας τρόπους να έχουμε πιο πολύ ελεύθερο χρόνο και λιγότερο άγχος.

Μην πετάξεις αυτή την ευκαιρία! Άρπαξέ τη και ζήσε τη ζωή σου. Ναι, καταλαβαίνω πως μπορεί να είσαι ακόμη όπως η κοπέλα στη φωτογραφία του άρθρου και να φοβάσαι τον κορονοϊό που εξακολουθεί να απλώνει τα δίχτυα του παγκοσμίως. Από την άλλη όμως φοβάσαι και για την εξέλιξη της οικονομίας, τη δουλειά σου. Επίσης αισθάνεται για τα καλά την κοινωνική απομόνωση, με αποτέλεσμα να μην ξυπνάς κάθε μέρα με θετική διάθεση.

Γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσεις. Όπως άλλαξες συνήθειες για να προστατευτείς από τον κορονοϊό και έμεινες σπίτι ή καθάριζες σχολαστικά τα τρόφιμα που έφερνες από το σούπερ μάρκετ, κάπως έτσι θα αλλάξεις ξανά συνήθειες για να ζήσεις.

Δεν είναι δύσκολο, απλά χρειάζεται τη θετική διάθεσή σου για προσαρμογή. Είναι μία μικρή αλλαγή μπροστά στις μεγάλες που μπορούσαν να μας είχαν συμβεί. Σωστά;

Η Ελλάδα στάθηκε μέχρι τώρα τυχερή και για να συνεχίσει να είναι, δε θέλει φόβο αλλά τρόπο.

Για εσένα που οι φόβος σού στερεί τη ζωή

Και προ- κορονοϊού όποιος φοβάται υπερβολικά, δε ζει. Από την άλλη πρέπει να προσέχεις, γιατί τίποτα δεν είναι πια όπως πριν. Δε μπορείς να δεις όλη την παρέα μαζί στο ίδιο τραπέζι ή να κάνετε εκείνο το “ανοιχτό” πάρτι που έχετε ανάγκη.

Μπορείς όμως να πάρεις τη ζωή σου πίσω σταδιακά, με μικρά μικρά βήματα και καθημερινές απολαύσεις. Να δεις τον σύντροφό σου, να πας με τα παιδιά για ποδήλατο, να κάνεις γυμναστική με την ομάδα ή τους συναθλητές σου στην παραλία, να μαζευτείτε έως έξι άτομα (με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά αν είστε πολλοί) για να πιείτε το πρώτο κοκτεϊλάκι του καλοκαιριού.

Σκέψου τους φόβους και τις φοβίες που είχες πριν… Δε σε άφηναν να χαρείς πολλά πράγματα και ξαφνικά «έσβησαν» μπροστά στον μεγάλο φόβο που έφερε η παδημία για παγκόσμια «αρρώστια» και «θάνατο» με πολλές έννοιες. Οπότε;

Έχεις ζήσει μεγαλύτερους φόβους, τους ξεπέρασες και τώρα ξέρεις πως αξίζει να φοβάσαι όταν πραγματικά υπάρχει λόγος. Όχι να στερείσαι το παρόν, εξαιτίας του μέλλοντος.

Write A Comment