Αιμοδοσία: Η Ελλάδα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής - TFM.gr

Αιμοδοσία… Κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 14. 06 η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Ουσιαστικά αφιερώνουμε την ημέρα για να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που αφιερώνουν 15 λεπτά από τον χρόνο τους για να χαρίσουν ζωή και ενημερώνουμε το ευρύ κοινό για την πολύτιμη διαδικασία της αιμοδοσίας.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στην αιμοδοσία, γεγονός που κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και περήφανους.

Αφορμή για τον σημερινό εορτασμό είναι η ημερομηνία γέννησης του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, ο οποίος ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και τα ρέζους και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τις σημαντικές ανακαλύψεις του.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 2020 και ενημέρωση για την αιμοδοσία

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη έχει μία ιδιαιτερότητα χάρη στην πανδημία του κορονοϊού και έτσι όλες οι σχετικές εκστρατείες είναι προσαρμοσμένες στην κατάσταση.

Ενημερώνουμε αλλά προσέχουμε και φροντίζουμε για τον περιορισμό του κορονοϊού. Έτσι το αίσθημα ασφάλειας των εθελοντών αιμοδοτών είναι ενισχυμένο και σύμφωνο με τα Πρωτόκολλα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Έτσι λοιπόν τιμούμε τον εθελοντή αιμοδότη, αλλά διαφορετικά. Η ουσία της ημέρας όμως δεν υποτιμάται και δε χάνεται… Ο στόχος είναι να:

  • Τιμήσουμε και ευχαριστήσουμε τα άτομα που δίνουν αίμα ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ
  • Κινητοποιήσουμε ΝΕΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
  • Τονίσουμε την ανάγκη που υπάρχει για ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ εθελοντική προσφορά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου
  • Συμβάλλουμε όλοι στη διατήρηση επαρκών αποθεμάτων αίματος και στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ και ΕΓΚΑΙΡΗ πρόσβαση σε ασφαλή μετάγγιση αίματος
  • Εστιάσουμε την προσοχή στη συμβολή των δωρητών στην κοινότητα για να ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ συνολικά
  • Ενισχύσουμε την υποστήριξη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των κυβερνήσεων ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ για το αίμα
  • Καταδείξουμε την ανάγκη για καθολική πρόσβαση σε ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ αίματος

Write A Comment