Χιόνι: Γιατί κοντά του βλέπουμε «άσπρη μέρα» - TFM.gr
ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χιόνι: Γιατί κοντά του βλέπουμε «άσπρη μέρα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το πολυπόθητο χιόνι έφτασε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Ελπίζουμε ωστόσο να είναι ασφαλείς όλες οι περιοχές, τα σπίτια και οι άνθρωποι της χώρας και να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη Μήδεια.

Ας μείνουμε όμως στη χαρά του χιονιά κι ας δούμε τα θετικά που φέρει, μετά από ένα διάστημα όχι και τόσο χαρούμενο για όλους.

5+1 λόγοι που το χιόνι φέρνει την «άσπρη μέρα»

  1. Σκοτώνει τα μικρόβια και καθαρίζει τον αέρα, στα σπίτια μας αλλά και γενικότερα. Εννοείται πως το χιόνι δε μας προστατεύει από τον κορονοϊό και γι’ αυτό συνεχίζουμε να παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας όταν βρισκόμαστε και σ’ εξωτερικό χώρο.
  2. Μας ανεβάζει τη διάθεση, ειδικά σε μία χώρα που δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στο χιόνι. Μας δίνει την ευκαιρία για μικρά, ευχάριστα διαλείμματα με τον σύντροφο ή την οικογένεια από το άγχος της καθημερινότητας.
  3. Δημιουργεί έναν προστατευτικό μανδύα, ο οποίος με τη σειρά του προσφέρει σταθερή υγρασία σε δέντρα και φυτά. Αυτό σημαίνει ότι αποτελεί μίας μορφής φυσικό λίπασμα που θα βοηθήσει τα φυτά και δ έντρα στην ανάπτυξή τους για την Άνοιξη (δεδομένου ότι το κρύο δε βοηθάει τα φυτά μας).
  4. Συμβάλλει θετικά στην καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης D χάρη στην αντανάκλαση του ήλιου.
  5. Σε χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνονται τα επίπεδα νορεπινεφρίνης στο αίμα, η οποία είναι η ορμόνη που μειώνει αισθητά και μας ανακουφίζει από το σωματικό πόνο και τα πρηξίματα ακριβώς όπως συμβαίνει όταν βάζουμε πάγο σ’ ένα χτύπημα.
  6. Μας κινητοποιεί να βγούμε από το σπίτι, παρά το κρύο, για βόλτες κι άσκηση (με προσοχή).

Επομένως ντυνόμαστε καλά, φέτος πιο πολύ από κάθε φορά, φοράμε τη μάσκα μας, προσέχουμε στο δρόμο κι απολαμβάνουμε το χιόνι που έχει φτάσει μέχρι τις πόλεις!

Write A Comment