Εμβόλιο Johnson & Johnson: Τι συνέβη τελικά; - TFM.gr

Εμβόλιο για τον κορονοϊό… The hottest talk of the town και απολύτως δικαιολογημένο, από τη στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται σημαντικά παγκοσμίως.

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε τονίσει από την αρχή πως είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί εμβόλιο για τον συγκεκριμένο τύπο κορονοϊού, οι προσπάθειες για την εύρεση εμβολίου αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη.

Πιο πρόσφατη είναι η προσπάθεια της γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson, η οποία ανακοίνωσε πως αναστέλλει προσωρινά τις δοκιμές για το εμβόλιο του κορονοϊού, καθώς ένας από τους εθελοντές παρουσίασε μία ανεξήγητη ασθένεια.

Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου ανέφερε:

«Αναστείλαμε προσωρινά τη χορήγηση περαιτέρω δόσεων του υποψήφιου εμβολίου μας εναντίον της COVID- 19 στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών του, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής τρίτης φάσης Ensemble, λόγω της ανεξήγητης ασθένειας συμμετέχοντα στη δοκιμή»

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, διακόπηκαν οι κλινικές δοκιμές και για το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς εμφανίστηκε εγκάρσια μυελίτιδα σ’ έναν από τους εθελοντές. Τι είναι η εγκάρσια μυελίτιδα; Ένα φλεγμονικό σύνδρομο του νωτιαίου μυελού, το οποίο προκαλείται συχνά από ιογενείς λοιμώξεις. Ωστόσο ο ασθενής ανάρρωσε.

Όλα αυτά δείχνουν πως μπορεί το εμβόλιο να το αναμένουμε στα τέλη του χρόνου, αλλά μπορεί τελικά να μην έρθει και τόσο σύντομα… Οπότε η μόνη αποτελεσματική κι ανώδυνη θεραπεία, για ακόμη μία φορά, είναι η πρόληψη!

Write A Comment