Καλοκαίρι στο γραφείο: Δεν είναι και τόσο άσχημα όσο νομίζεις - TFM.gr

Καλοκαίρι στο γραφείο φέτος και στην πόλη γενικότερα, αφού οι διακοπές μας λόγω της πανδημίας θα είναι περιορισμένες. Ναι μεν κάπου θα πάμε, αλλά θα έχουμε αρκετές ημέρες καλοκαιριού στο γραφείο.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε μπορούμε να χαρούμε το καλοκαίρι μας! Αντιθέτως θα αναγκαστούμε να γίνουμε ξανά εφευρετικοί και δημιουργικοί, προσαρμόζοντας την καθημερινότητα και το καλοκαίρι στα νέα δεδομένα. Όπως ακριβώς έχουμε μάθει να κάνουμε το τελευταίο διάστημα.

Εξάλλου πολλοί είναι αυτοί που παρακαλούν να έχουν δουλειά το καλοκαίρι και να μη βρίσκονται για παράδειγμα σε αναστολή.

Υπάρχουν επίσης κι εκείνοι που έτσι κι αλλιώς, ξεκινούν την εργασία τους το καλοκαίρι ή δουλεύουν σεζόν κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς καν να έχουν την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου.

Καλοκαίρι στο γραφείο και οι μικρές αλλαγές φέρνουν τη μεγάλη

  1. Ετοίμασε μία λίστα με τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά τραγούδια και φρόντισε να την βάζεις να παίζει ενώ εσύ δουλεύεις. Έτσι η ώρα θα περνάει πιο ευχάριστα και σίγουρα πιο καλοκαιρινά.
  2. Βγάλε από την ντουλάπα τα πιο δροσερά σου ρούχα, ώστε να μη σκας από τη ζέστη. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα οι υψηλές θερμοκρασίες περιορίζουν την παραγωγικότητά μας στο γραφείο. Οπότε όσο πιο cool νιώθουμε, τόσο καλύτερα.
  3. Φρόντισε να ενυδατώνεσαι τακτικά με κρύο νερό και δικούς σου, handmade χυμούς από το σπίτι και να φροντίζεις τη διατροφή σου γιατί καλοκαίρι σημαίνει και αδυνάτισμα. Αν μάλιστα το γραφείο όπου εργάζεσαι, έχει και το κουζινάκι του τότε θα τους διατηρείς δροσερούς στο ψυγείο.
  4. Κάνε τη διακόσμηση του γραφείου πιο λιτή και πιο summer. Έτσι θα αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι αρκετά βήματα πιο κοντά στις καλοκαιρινές διακοπές σου.;
  5. Αντικατέστησε τις Casual Fridays με τις Summer Fridays, κατά τις οποίες θα αφιερώνεις μία ώρα από τη δουλειά στο γραφείο σ’ ένα κρύο, non alcohol κοκτέιλ ή γιατί όχι σ’ ένα παγωτό με μία σύντομη βόλτα στον εξωτερικό χώρο;
  6. Βάλε περισσότερο φως στο γραφείο σου. Είτε τραβώντας την κουρτίνα, είτε αγοράζοντας καινούργια φωτιστικά. Άλλωστε καλοκαίρι σημαίνει φως!
  7. Κάνε το πρόγραμμά σου πιο summer- friendly, ώστε να σου επιτρέπει να γυμνάζεσαι outdoors, να πίνεις έναν καφέ με φίλους δύο φορές την εβδομάδα και να σταματάς νωρίς τις Παρασκευές. Ιδανικά ξεκίνησε την ημέρα σου μία ώρα νωρίτερα, ώστε να απολαμβάνεις τα καλοκαιρινά απογεύματα και ηλιοβασιλέματα.
  8. Διάλεξε ένα γραφείο με θέα και αν δεν το έχεις, δημιούργησε τη δική σου με μερικά καλοκαιρινά φυτά στον χώρο και φωτογραφίες ή posters που σου θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές.

Τι γίνεται όταν το γραφείο είναι στο σπίτι;

Τότε οι επιλογές αυξάνονται! Τόσο στη διαμόρφωση του χώρου όσο και στην κατανομή του χρόνου. Μπορείς να φορέσεις τα καλοκαιρινά σου, να δουλεύεις σε ένα όμορφο καλοκαιρινό περιβάλλον (π.χ. μπαλκόνι) και να κάνεις ένα πρόγραμμα που θα σου επιτρέπει τις βουτιές και κάποιες καθημερινές.

Επίσης έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις να δουλέψεις κάποιες ημέρες εκτός σπιτιού, σ’ ένα αγαπημένο spot. Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι αντηλιακό προσώπου και wi fi!

Και κάπως έτσι οι εργάσιμες μέρες της εβδομάδας θα κυλούν ευχάριστα κι εσύ δε θα στερηθείς το καλοκαίρι, που τόσο ανέμενες και αγαπάς!

Write A Comment