Καλοκαιρινές Διακοπές: Το Φαρμακείο μην ξεχάσεις! - TFM.gr

Το φαρμακείο των διακοπών δεν είναι για να μη σου συμβεί κάτι, αλλά για να είσαι 100% σίγουρος και σίγουρη ότι οι διακοπές σου θα είναι χαλαρές χωρίς προβλήματα και έκτακτα περιστατικά. Τουλάχιστον να κάνεις εσύ ό,τι μπορείς για να έρθουν όλα εύκολα και ωραία.

Μαζί λοιπόν με τη λίστα που ετοιμάζεις για τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που θα πάρεις μαζί, ετοίμασε και μία λίστα με τα βασικά που χρειάζεσαι από το φαρμακείο στις… διακοπές σου!

Τα βασικά προϊόντα του φαρμακείου διακοπών

Είναι ακριβώς αυτά που φαντάζεσαι… Τραυμαπλαστ και τσιρότα για μικροτραυματισμούς, αντικουνουπικό, ένα προϊόν για μετά το τσίμπημα, αντηλιακά προσώπου και σώματος (ανάλογα με την ηλικία του κάθε μέλους της παρέας ή της οικογένειας), αντισηπτικό και οινόπνευμα, μία καταπραϋντική κρέμα για την περίπτωση εγκαύματος από τον ήλιο, ένα aftersun προϊον και παυσίπονα. Αν τώρα ανήκεις σ’ εκείνους τους ταξιδιώτες που το πηγαίνουν κι ένα βήμα παραπέρα, πρόσθεσε στο νεσεσέρ- φαρμακείο έναν επίδεσμο για έναν ξαφνικό τραυματισμό και ένα φάρμακο για γαστρεντερικές διαταραχές.

Bonus info: Αν ακολουθείς μία συγκεκριμένη θεραπεία (ακόμη και την πιο απλή π.χ. με συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες ), φρόντισε να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα και να μην πας πίσω τη θεραπεία σου. Όσο πιο καλά είσαι, τόσο πιο ωραία κι απροβλημάτιστα θα περάσεις.

Πιο ειδικές περιπτώσεις για το φαρμακείο διακοπών

Όταν λέμε “πιο ειδικές περιπτώσεις” εννοούμε τον προορισμό και τα μέλη της οικογένειας που θα ταξιδέψουν. Ένας προορισμός που βρίσκεται στο εξωτερικό και εγκυμονεί κινδύνους εξαιτίας της τροφής, του νερού ή κάποιων εντόμων, καλό είναι να μας βρει πιο έτοιμους. Ρωτήστε σχετικά τον παθολόγο σας! Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που ταξιδεύουμε πρώτη φορά με μωρό ή που ταξιδεύουμε γενικά με παιδιά και εγκύους. Ο κανόνας είναι όταν όλα θα πάνε τέλεια, αλλά για να είμαστε ακόμη πιο σίγουροι φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα. Ακόμη κι αν αυτά δε μας χρειαστούν! Αν έχετε παιδιά, ρωτήστε τον παιδίατρο και τον φαρμακοποιό σας για το τι πρέπει να έχετε στο φαρμακείο των διακοπών. Αν είστε έγκυος, συμβουλευθείτε τον θεράποντα ιατρό και γυναικολόγο σας.

Το επιπλέον Kit των διακοπών

Το TFM μας θέλει καθόλα προετοιμασμένους. Επομένως όπως θα πας παραλία με μαγιώ, πετσέτα, μάσκα θαλάσσης, βατραχοπέδιλα και όλο το σετ, κάπως έτσι φεύγεις από το σπίτι για διακοπές. Προτείνουμε λοιπόν να προσθέσουμε στα παραπάνω τα εξής:

 • Αντισταμινικά χάπια για την περίπτωση μίας απλής αλλεργίας από κάποια τροφή ή έντομο
 • Τσιμπιδάκι για την αφαίρεση ακίδων ή κεντριών εντόμων
 • Κολλύριο ή δάκρυα για οφθαλμικούς ερεθισμούς από το αλάτι στη θάλασσα ή από το χλώριο της πισίνας
 • Υγρό φακών επαφής
 • Ελαστικούς επιδέσμους
 • Αποστειρωμένες γάζες
 • Αντιβιοτικό προϊόν που δε θέλει ψυγείο
 • Ένα λαδάκι ενυδάτωσης για πρόσωπο, σώμα, μαλλιά
 • Αντιμυκητισιακή κρέμα
 • Θερμόμετρο
 • Ένα σκεύασμα για τη ναυτία του ταξιδίου

Και καλές διακοπές!

Write A Comment