Κολλαγόνο: Γιατί γίνεται τόση «φασαρία» με αυτό το συστατικό - TFM.gr

Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού. Ουσιαστικά πρόκειται για μία βασική πρωτεΐνη, που αντιπροσωπεύει το 30% της συνολικής πρωτεΐνης του σώματος και το 75% της πρωτεΐνης που σχηματίζει το δέρμα. Αυτό ακριβώς καθιστά το κολλαγόνο το βασικό συστατικό του δέρματος.

Πως λειτουργεί το κολλαγόνο

Δρα ως δομικό υλικό και είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, του χόνδρου των αρθρώσεων και των οστών.

Δυστυχώς, τα επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και μάλιστα με ταχύ ρυθμό. Από την ηλικία των 25 ετών, τα επίπεδα κολλαγόνου στο σώμα μας αρχίζουν να μειώνονται φυσιολογικά, με ρυθμό περίπου 1,5% ετησίως, ενώ οι γυναίκες χάνουν κολλαγόνο με ταχύτερο ρυθμό από τους άνδρες.

Άλλοι παράγοντες, όπως είναι το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής και το κάπνισμα, επιταχύνουν τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι ρυτίδες στο δέρμα, τα αδύναμα μαλλιά και τα νύχια και οι πόνοι στις αρθρώσεις.

Πρόσληψη κολλαγόνου: Από που μπορεί να γίνει

Αυτό το πολύτιμο συστατικό του οργανισμού μας, το κολλαγόνο, δυστυχώς, δε μπορεί να ληφθεί άμεσα από τα τρόφιμα.

Το υψηλής ποιότητας Ενζυματικά Υδρολυμένο Collagen Pro-active ™ σε υγρή μορφή, απορροφάται από το σώμα με τη μορφή πεπτιδίων σε ποσοστό άνω του 95%, συσσωρεύεται στο χόριο και διεγείρει τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Με αυτόν τον τρόπο το Collagen Pro-active ™:
• Αυξάνει την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος
• Συμβάλλει σε υγιέστερα και ισχυρότερα μαλλιά
• Δυναμώνει τα νύχια

Το έχουν ανάγκη οι αρθρώσεις μας


Το κολλαγόνο είναι απαραίτητο συστατικό για τη διατήρηση υγειών αρθρώσεων και  οστών. Λειτουργεί ως δομικό υλικό που συμβάλλει στη δύναμη και την ευελιξία τους.

Στην ηλικία των 25 ετών τα επίπεδα κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται, ενώ οι γυναίκες χάνουν κολλαγόνο με ταχύτερο ρυθμό από τους άνδρες, κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης κι αργότερα από τη γήρανση.

Όμως η αύξηση των φυσικών επιπέδων κολλαγόνου του σώματος βοηθά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των αρθρώσεων.

Συγκεκριμένα το υψηλής ποιότητας Ενζυματικά υδρολυμένο Collagen Pro-active ™ σε υγρή μορφή, απορροφάται από το σώμα με τη μορφή πεπτιδίων σε ποσοστό άνω του 95%, συσσωρεύεται στα χονδροκύτταρα και διεγείρει το σώμα να παράγει κολλαγόνο και να αποκαταστήσει τη βλάβη του χόνδρου των αρθρώσεων.

Το Pro-ενεργό κολλαγόνο βοηθάει τις αρθρώσεις μας γιατί:
• Τις Ενισχύει
• Μειώνει τον πόνο που μπορεί να έχουμε στις αρθρώσεις
• Αυξάνει την ευελιξία και την κινητικότητά τους

Write A Comment