Κορονοϊός εναντίον ανδρών - TFM.gr

Κορονοϊός εναντίον ανδρών… Σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία ο νέος ιός, ο κορονοϊός που προκαλεί την πανδημία φαίνεται πως έχει μία προτίμηση στους άνδρες. Μάλιστα το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Παθήσεων στην Κίνα, China Centers for Disease Control and Prevention, λέει πως για κάθε μία γυναίκα που θα νοσήσει από κορονοϊό, αντιστοιχούν 1,2 άνδρες.

Το ποσοστό των ανδρών που χάνει τη ζωή του εξαιτίας της πανδημίας αγγίζει το 2,8%, την ώρα που στις γυναίκες δεν ξεπερνάει το 1,7%. Στην ταλαιπωρημένη Ιταλία μας, τα δημογραφικά δείχνουν πάλι πως το σενάριο “κορονοϊός εναντίον ανδρών” αληθεύει αφού το 71% όσων «έφυγαν» ήταν άνδρες ενώ στην Ισπανία η αντίστοιχη αναλογία κρουσμάτων του ιού σε άνδρες και γυναίκες είναι δύο προς ένα.

Πως εξηγείται η “προτίμηση” του ιού στο ανδρικό φύλο

Σίγουρη εξήγηση δε μπορεί να δοθεί ακόμη, όπως και για πολλά ζητήματα που αφορούν στον άγνωστο αλλά τόσο επικίνδυνο ιό.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες απόψεις, που υποστηρίζουν ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό αν νοσήσουν να χρειαστούν νοσηλεία, πως οι ορμόνες παίζουν κι εδώ τον ρόλο τους και πως οι λόγοι αυτής της πρότιμησης του κορονοϊού στο ανδρικό φύλο, ίσως έχουν σχέση και με κοινωνικές ή πολισμικές παραμέτρους. Για παράδειγμα που κινούνται οι άνδρες, κατά πόσο τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κ.ά.

Κάθε χώρα έχει τον δικό της τρόπο ζωής και τις δικές συνήθειες, τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα. Η έρευνα λοιπόν για το τι συμβαίνει με τον κορονοϊό και τα δύο φύλα, περιλαμβάνει και αυτά τα στοιχεία. Επίσης το κάπνισμα και το αλκοόλ, που προτιμούν συνήθως οι άνδρες, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα κρούσματα.

Κορονοϊός εναντίον ανδρών: Μήπως φταίνε οι ορμόνες;

Τέλος υπάρχουν κι εκείνοι οι ερευνητές που πιστεύουν πως η απάντηση “κρύβεται” στα οιστρογόνα, τη γυναικεία ορμόνη που θωρακίζει τα κύτταρα του οργανισμού από τους ιούς.  Ένα χρωμόσωμα Χ που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον κορονοϊό!

Write A Comment