Κορονοϊός το καλοκαίρι: Πέρνα καλά αλλά μην ξεχνιέσαι! - TFM.gr

Κορονοϊός το καλοκαίρι, ένα νέο δεδομένο που εισέβαλε ξαφνικά στη ζωή μας και δε λέει να φύγει ούτε αυτή την τόσο φωτεινή εποχή. Μας ξεγελά για λίγο, ανάλογα με τη χώρα που θα επιλέξει και μετά επιστρέφει για μία νέα έκπληξη.

Αλλά δε θα του κάνουμε τη χάρη. Ούτε να σταματήσουμε άλλο τη ζωή μας ούτε να τον υποδεχόμαστε κάθε φορά, που αποφασίζει να επιστρέψει. Έτσι δημιουργούμε ένα μη πρόσφορο έδαφος για τον επικίνδυνο ιό που έφερε την πανδημία σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ξέρω, έχεις κουραστεί να διαβάζεις άρθρα για εκείνον. Έχεις βαρεθεί να θέτεις νέα “μη” στον εαυτό σου και θέλεις να συνεχίσεις με χαρά τη ζωή σου- ειδικά τώρα το καλοκαίρι– από εκεί που την άφησες. Σε νιώθω…

Όμως ο ιός δεν έχει φύγει. Για την ακρίβεια μπαινοβγαίνει στις ζωές μας όποτε το αποφασίσει, με μεγάλη ευκολία και εντελώς σαρωτικά.

Γι’ αυτό δε σταματάμε να προσέχουμε, δεν ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης ακόμη κι όταν περνάμε καλά.

Μην ξεχνάς πως είναι ακόμη εδώ!

  1. Μόλις χθες τα κρούσματα στην Ελλάδα ήταν 23, αριθμός τον οποίο είχαμε φτάσει και όταν βρισκόμασταν σε lockdown. Σε καλές ημέρες καραντίνας, αλλά και πάλι!
  2. Κάποιες πόλεις του κόσμου, όπως και στο Γκίτερσλοχ στη Γερμανία, ξαναμπήκαν σε lockdown, αφού τα κρούσματα έμοιαζαν να «ξεφεύγουν».
  3. Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ζητάει επίμονα από χώρες όπως είναι το Πακιστάν να μπει σε καραντίνα. Συγκεκριμένα στο Πακιστάν ένας στους τέσσερις, βγαίνει θετικός στο τεστ κορονοϊού.
  4. Οι Έλληνες του εξωτερικού επιστρέφουν στη χώρα τους και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό. Ενδέχεται όμως να είναι ασυμπτωματικοί και γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνούν να μπαίνουν σε εθελοντική καραντίνα και να κάνουν μετά από αυτή, το τεστ.
  5. Τα σύνορα έχουν ανοίξει κι έτσι ο κίνδυνος για αύξηση των κρουσμάτων αυξάνεται αυτόματα. Πολλοί έσπευσαν να πάνε νωρίς τις διακοπές τους, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που έχουμε να κάνουμε αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς.
  6. Η βόρεια Ελλάδα ταλαιπωρείται αρκετά το τελευταίο διάστημα από κρούσματα κορονοϊού. Αυτό δε σημαίνει ότι ο ιός είναι εκεί και «έφυγε» από την Άθηνα ή όπου αλλού βρισκόταν. Άρα συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης στην καθημερινότητά μας.
  7. Οι επιστήμονες παγκοσμίως- και στην Ελλάδα- προειδοποιούν για ένα δεύτερο δυνατό κύμα κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι. Κι αυτό το «Στην Ελλάδα δεν έχει κορονοϊό» ξέχασέ το, γιατί πρώτον έχει και δεύτερον μπορεί αυτή η θετική κατάσταση να είναι προσωρινή αν εσύ κι εγώ δεν προσέξουμε.
  8. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από τον SARS- COVID- 19 είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνον που πλήττεται κάθε χρόνο από τον ιό της γρίπης.
  9. Ο κορονοϊός στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τον αριθμό των 125.000 θανάτων αποτελώντας τη χώρα που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα.

Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι η υπενθύμιση ότι ο κορονοϊός το καλοκαίρι είναι εδώ και όχι ο πανικός. Απλά να επιστρέφουμε στη ζωή μας με χαρά και εφαρμόζοντας τα μέτρα. Η ζωή μας άλλαξε για να συνεχίσει να είναι σταθερά χαρούμενη και με συνέχεια.

Write A Comment