Κορονοϊός το καλοκαίρι: Γίναμε κι εμείς τριψήφιοι - TFM.gr

Κορονοϊός το καλοκαίρι, με ένα απρόσμενο νέο και μία άνοδο που δεν είναι για χειροκρότημα. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αποτελεί μία ηχηρή προειδοποίηση και μία υπενθύμιση ότι καλούμαστε να προσέχουμε όπου κι αν βρισκόμαστε.

Ναι είμαστε σε φάση διακοπών και χαλάρωσης με την οικογένεια και καλούς φίλους, αλλά στο θέμα του ιού δεν έχουμε την επιλογή της “χαλάρωσης”.

Αυτό σημαίνει πως συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε την καλοκαιρινή ζωή μας στην Ελλάδα, αλλά δεν ξεχνάμε να προσέχουμε, να προφυλάσσουμε και να προφυλασσόμαστε.

110 κρούσματα οδήγησαν σε πιο αυστηρά μέτρα

Σήμερα, πρώτη Αυγούστου του 2020, ο ΕΟΔΥ έκανε την εξής ανακοίνωση στις 19.00 το απόγευμα:

“Ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.”

Κορονοϊός το καλοκαίρι: Τι αλλάζει από σήμερα στα μέτρα προστασίας

  • Υποχρεωτική η μάσκα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους.
  • Υποχρεωτική η μάσκα και εντός των ναών της Εκκλησίας.
  • Απαγορεύεται από τις 03. 08 η όρθια παραμονή σε βραδινά κέντρα κι έτσι επιτρέπονται οι καθήμενοι τηρώντας πάντα τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις. Συγκεκριμένα από Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
  • Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών κι άλλων ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων, έως τα τέλη Αυγούστου.
  • Η ΕΛΑΣ έχει επεξεργαστεί αναλυτικό σχέδιο για τον έλεγχο των ιδιωτικών πάρτι.
  • Επιτρέπονται έως 100 άτομα σε μυστήρια όπως είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις.
  • Γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων στις παραλίες.

Write A Comment