Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΟΚ
Λεύκανση : Πώς να αποκτήσω λευκό και λαμπερό χαμόγελο !
Για να κάνετε like στο άρθρο κάντε login

Λεύκανση : Πώς να αποκτήσω λευκό και λαμπερό χαμόγελο !

Ομορφιά

Η λεύκανση είναι μια αισθητική οδοντιατρική πράξη με την οποία λευκαίνουμε το χρώμα των δοντιών, απομακρύνοντας εξωγενείς χρωστικές που με τον καιρό τα κιτρινίζουν και κάνουν το χαμόγελό μας θαμπό και μη ελκυστικό.

Η λεύκανση μπορεί να γίνει στο ιατρείο με laser σε μια συνεδρία, διαρκεί λιγότερο από μια ώρα και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Περιλαμβάνει την εφαρμογή του ειδικού τζελ στα δόντια και την ενεργοποιήσή του με το πανίσχυρο Laser. Το laser υπερέχει όλων των άλλων μεθόδων λεύκανσης, όπως πχ της λάμπας LED, καθότι δεν προκαλεί ευαισθησία, είναι ανώδυνο και η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη.

Η λεύκανση επίσης μπορεί να γίνει μόνο στο σπίτι με ειδικά μασελάκια, που είναι εξατομικευμένα και  σχεδιασμένα να εφαρμόζουν στην οδοντοστοιχία σας. Σε αυτά τοποθετείται το λευκαντικό τζελ που σας παρέχει ο οδοντίατρός σας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγές του. Το κάθε τζελ έχει το δικό του χρόνου δράσης, αν και λόγω του έντονου σύγχρονου τρόπου ζωής  υπάρχει τάση χρήσης όλο και πιο “γρήγορων” υλικών, δράσης 1 ώρας την ημέρα για 2-3 εβδομάδες.

Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι ο συνδυασμός των δύο παραπάνω μεθόδων για άριστα αισθητικά αποτελέσματα με τη μέγιστη διάρκεια.

 

Η λεύκανση, εφόσον γίνει σύμφωνα με τα διεθνή οδοντιατρικά πρωτόκολλα και με υλικά διαπιστευμένα και αναγνωρισμένα, είναι απόλυτα ασφαλής και δεν θίγει την υγεία των δοντιών και των ιστών του στόματος. Μια μικρή ευαισθησία στο κρύο, το ζεστό και τον αέρα μπορεί να παρατηρηθεί, η οποία όμως υποχωρεί εντός 24 ωρών.

 

TIPS για το λαμπερότερο λευκό χρώμα!

 • Τηρείστε πιστά τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας, μην παίρνετε πρωτοβουλίες που μπορεί να βλάψουν τα δόντια σας!
 • Το πρώτο διάστημα αμέσως μετά τη λεύκανση είναι αρκετά κρίσιμο, αποφύγετε το κάπνισμα και τροφές με έντονο χρώμα που βάφουν.
 • Οι τροφές αυτές είναι ο καφές, το τσάι, κόκκινο, αλλά και λευκό κρασί, φρούτα σκούρα, σάλτσες με έντονο χρώμα, αναψυκτικά τύπου κόλα και ενεργειακά ποτά.
 • Κάποια στοματικά διαλύματα ενοχοποιούνται για χρώση των δοντιών. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας.
 • Ένα boost λεύκανσης μια φορά το χρόνο, θα ενισχύσει το λευκό σας και θα το δυναμώσει, ειδικά αν είστε καπνιστές.
 • Ξεπλένουμε τα δόντια μας με άφθονο νερό μετά την κατανάλωση των επίμαχων τροφών και ποτών, έτσι ώστε να απομακρύνουμε άμεσα τις χρωστικές και χρησιμοποιούμε καλαμάκι.
 • Ασκούμε αποτελεσματική στοματική υγιεινή με βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και οδοντικό νήμα μια φορά τη ημέρα.
 • Επισκεπτόμαστε τον οδοντίατρό μας κάθε έξι μήνες για τον επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών και την απομάκρυνση των χρωστικών.
 • Κατά τη λεύκανση στο σπίτι, μην βάζετε περισσότερο υλικό από ότι προστάζουν οι οδηγίες, ούτε να φοράτε τα μασελάκια παραπάνω χρόνο.
 • Σε περίπτωση ευαισθησίας που επιμένει, διακόψτε τη χρήση και επικοινωνείστε με τον οδοντίατρό σας
 • Αν έχετε σφραγίσματα και προσθετικές εργασίες, πιθανόν να χρειαστεί αντικατάστασή τους ώστε να ταιριάξουν με το νέο σας χρώμα.
 • Βουρτσίστε τα δόντια σας πριν την εφαρμογή του τζελ,αλλα και μετά.
 • ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕ ελεύθερα και με αυτοπεποίθηση! Ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο είναι το όπλο σας!

Λεύκανση : Πώς να αποκτήσω λευκό και λαμπερό χαμόγελο !