Μελατονίνη: Η πολύτιμη φυσική ορμόνη που έχουμε ανάγκη - TFM.gr
ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μελατονίνη: Η πολύτιμη φυσική ορμόνη που έχουμε ανάγκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η μελατονίνη συνδέεται άμεσα με την αϋπνία και ο ανεπαρκής ύπνος, όπως γνωρίζουμε, επηρεάζει με τη σειρά του τη βέλτιστη λειτουργία του σώματός μας. Τι είναι όμως η μελατονίνη;

Πρόκειται για μία φυσική ορμόνη, η οποία παράγεται από την επίφυση στον εγκέφαλο και φτάνει στη μέγιστη παραγωγή της κατά τη μέση της νύχτας δηλαδή στον βαθύ ύπνο. Στην πρώτη εμφάνιση του ήλιου όμως, πέφτει για να “δείξει” στον οργανισμό μας πως είναι η ώρα να ξυπνήσει.

Μελατονίνη και τα σημαντικά οφέλη της

Η μελατονίνη έχει πολλαπλά οφέλη για ολόκληρο το σώμα. Αρχικά βελτιώνει τις συνήθειες του ύπνου και μειώνει την κόπωση μέσα στην καθημερινότητα. Στη συνέχεια προστατεύει τους μύες, μας χαλαρώνει και μας προετοιμάζει για την ώρα χαλάρωσης της ημέρας, αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τον μεταβολισμό (συμβάλλοντας έτσι στην απώλεια ή στη διατήρηση βάρους).

Πως ενισχύει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στο αδυνάτισμα

Η μελατονίνη μπορεί να επηρεάσει τη σύνθεση του σώματος και τα επίπεδα λιπιδίων σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Επίσης υπάρχουν ερευνητικά στοιχεία, τα οποία επισημαίνουν ότι η ορμόνη μπορεί να αυξήσει την άπαχη μάζα γυναικών μετά την εμμηνόπαυση ενώ φαίνεται πως μπορεί να προστατεύσει κι από τις μυϊκές βλάβες σε αθλητές.

Δείτε όλα τα προϊόντα με περιεκτικότητα μελατονίνης για την καταπολέμηση της αϋπνίας εδώ!

Write A Comment