Μουρουνέλαιο: 6+1 Λόγοι για να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου - TFM.gr

Οι “παλιοί” υποστήριζαν πως σαν το μουρουνέλαιο, δεν υπάρχει κανένα άλλο συστατικό που να προσφέρει τόση δύναμη, υγεία και ενέργεια.  Πολλά χρόνια μετά και έπειτα από την ανακάλυψη μίας μεγάλης γκάμας συμπληρωμάτων διατροφής, επιστρέφουμε στα «σοφά λόγια» των προγόνων μας, των «παλιών».

Το μουρουνέλαιο αποτελεί μία συμπυκνωμένη πηγή ζωτικών θρεπτικών συστατικών με αυξημένη διατροφική αξία. Παράγεται από το συκώτι των λευκών ψαριών όπως είναι για παράδειγμα η μουρούνα και ο μπακαλιάρος ενώ η διαφορά του από άλλα ιχθυέλαια είναι ότι τα δεύτερα παράγονται κατά κύριο λόγο από τη σάρκα των λιπαρών ψαριών. Προσφέρει πολλές βιταμίνες και παρέχει θρεπτικές ουσίες σε τέτοια πληθώρα, που δύσκολα μπορούμε να συγκεντρώσουμε αποκλειστικά από τη διατροφή μας.

Γιατί να βάλουμε το μουρουνέλαιο στη ζωή μας

 1. Είναι πλούσιο σε Βιταμίνη Α, που συμβάλλει στην καλύτερη όραση και στην ανάπτυξη των οστών.
 2. Περιέχει Βιταμίνη D, που οι περισσότεροι αν και ζούμε στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη, ενισχύοντας τη διατήρηση του ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα μας.
 3. Έχει Βιταμίνη Κ, που βοηθάει στην πήξη του αίματος.
 4. Βελτιώνει σημαντικά την όψη της επιδερμίδας και των μαλλιών.
 5. Ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες.
 6. Ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία, συμβάλλοντας στην καλύτερη μνήμη και προλαμβάνοντας τη γεροντική άνοια.

1 ακόμη λόγος για να πούμε όλοι «ναι» στο μουρουνέλαιο

Το μουρουνέλαιο ενδείκνυται για όλη την οικογένεια. Από τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω (κι όμως από τόσο μικρά!) έως τα άτομα τρίτης ηλικίας. Η προσφορά του διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη φάση ζωής, που βρίσκεται. Ας δούμε λοιπόν αυτές τις διαφορές…

Μουρουνέλαιο για παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω

Η διατροφή ενός παιδιού πρέπει να είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και σε υγιεινά λίπη (όπως ακόρεστα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα). Ως εκ τούτου, κατά την προετοιμασία των γευμάτων, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες ενός μικρού παιδιού και το γεύμα να προσαρμόζεται στην ηλικία του.

Ένα παιδί αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, συναντά τα άλλα παιδιά, μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει. Χρειάζεται πολλή ενέργεια και συγκέντρωση για να καλύψει τις ανάγκες του για διασκέδαση και μάθηση. Δυστυχώς, η επαφή με τα άλλα παιδιά καθιστά το παιδί ευάλωτο σε λοιμώξεις που, αν είναι συχνές και κάποιας σοβαρότητας, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις σχολικές του επιδόσεις και την ανάπτυξή του. Σίγουρα τα ψάρια.

Τα ψάρια αλμυρού νερού είναι η κύρια και άμεση πηγή των ωμέγα-3 (βλ. Ωμέγα-3), τα οποία είναι τόσο σημαντικά για την υγεία. Δυστυχώς, τα μεγαλύτερα παιδιά σπάνια τρώνε τα ψάρια. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώνουμε τη διατροφή τους με ωμέγα-3.

Τα παιδιά μπορούν να εντάξουν το μουρουνέλαιο στην καθημερινή διατροφή τους, με διάφορους τρόπους και πάντα με βάση ανάλογα την ηλικία τους. Για τα βρέφη από 6 μηνών συστήνεται το Νορβηγικό Μουρουνέλαιο, που είναι σε πόσιμη μορφή και ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητά του. Για παιδιά από 3 ετών και άνω, προτείνονται τα ζελεδάκια Möller’s που είναι εύγευστα και προσφέρουν τα πολύ απαραίτητα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Για παιδιά από 6 ετών – Το Möller’s Forte σε κάψουλες είναι κατά βάση συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο και μουρουνέλαιο σε αναλογία 3:1. Αποτελεί πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D3.

Το μουρουνέλαιο αποτελεί το απόλυτο δυναμωτικό για καλύτερη μνήμη, λιγότερη κόπωση και φυσικά για την  τόνωση του πνεύματος, κατά την περίοδο των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Μουρουνέλαιο και Πανελλήνιες Εξετάσεις

 1. Πλήρη πνευματική διαύγεια
 2. Επίδοση στο μέγιστο
 3. Μείωση του αισθήματος της κόπωσης
 4. Πιο δυνατή μνήμη
 5. Βελτιωμένη ικανότητα συγκέντρωσης
 6. Πιο εύκολη επίλυση των προβλημάτων
 7. Χάρη στη Βιταμίνη Α που περιέχει, συμβάλλει στην καλύτερη γνωσιακή λειτουργία

Μουρουνέλαιο για ενήλικες

Είναι γνωστό εδώ και γενιές πως το μουρουνέλαιο προσφέρει πολλά οφέλη όχι μόνο στα παιδιά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους, αλλά και στους ενήλικες. Το μουρουνέλαιο Möller’s που παράγεται στη Νορβηγία εδώ και 160 χρόνια είναι μια θαυμάσια πηγή των απαραίτητων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Με το μοναδικό συνδυασμό των ωμέγα-3 και της βιταμίνης D3υψηλής ποιότητας, ένα μουρουνέλαιο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία, καθώς βοηθά:

 • στη υγιή λειτουργία της καρδιάς,
 • στην ανάπτυξη και διατήρηση γερών οστών και δοντιών,
 • στην εγκεφαλική λειτουργία,
 • στην καλή λειτουργία της όρασης,
 • στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,
 • στην υγιή λειτουργία των αρθρώσεων,
 • στην εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού (τα ω-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα σε κάθε κύτταρο του σώματος).

Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το μουρουνέλαιο περιέχει και βιταμίνη Α, η οποία είναι ευεργετική για την σκελετική ανάπτυξη και ωρίμανση, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των ματιών και τη νυχτερινή όραση, καθώς και την οργανογένεση των εμβρύων. Θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ ότι, ενώ η βιταμίνη Α είναι απολύτως απαραίτητη για τον οργανισμό, εάν λαμβάνεται συνεχώς και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Το μουρουνέλαιο Moller’s με 250 mg (833 I.U.) βιταμίνης Α ανά δόση προσφέρει όλα τα ευεργετήματα της βιταμίνης Α, χωρίς τον κίνδυνο παρενέργειας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής επιβάλλει σε πολλούς ανθρώπους να βρίσκονται σε διαρκή κίνηση. Για όλους εκείνους λοιπόν που βρίσκονται σε συνεχή δραστηριότητα, η καλύτερη επιλογή είναι το Möller’s Forte, ένα συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλες που περιέχει όλα τα συστατικά του υγρού μουρουνέλαιου Möller’s και είναι πρακτικό στη χρήση.

Οι πολύτιμες ιδιότητες των ω-3 λιπαρών οξέων ανακαλύφθηκαν στη δεκαετία του ’70, αν και τα ψάρια που αποτελούν την κύρια πηγή τους, ήταν γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι είχαν ιδιαίτερη σημασία για τη διατήρηση της υγείας και ευεξίας, αλλά και για τη θεραπεία από διάφορες παθήσεις. Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους εξακολουθούν να καταναλώνουν πολύ λίγα ωμέγα-3, καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά. Θα πρέπει να παρέχεται η κατάλληλη δόση [οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν περίπου 1 g (1000 mg) την ημέρα] για να καλυφθούν οι ανάγκες του σώματος.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που ονομάζονται επίσης «απαραίτητα» βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια ανοικτής θαλάσσης και είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία μας. Φροντίζουν την καλή λειτουργία της καρδιάς, υποστηρίζουν τον εγκέφαλο, και όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι απαραίτητα για το σώμα μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε και το μουρουνέλαιο, με γεύση λεμόνι.