ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Time management: ΤΟ μυστικό της επιτυχίας κι ευτυχίας

Pinterest LinkedIn Tumblr

Time management ή αλλιώς διαχείριση χρόνου, ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας από το οποίο εξαρτώνται αρκετά πράγματα σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Μερικά από αυτά είναι η εργασιακή απόδοση, ο προσωπικός χρόνος για τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους, η μείωση του στρες και φυσικά, η ευεξία.

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται αποδεδειγμένα στη διαχείριση του χρόνου. Αν ξεκινήσεις νωρίτερα την ημέρα σου, ξέρεις πως έχεις τον χρόνο και την ενέργεια να βγεις για προπόνηση έξω, να σταματήσεις νωρίτερα τη δουλειά για να χαλαρώσεις από το απόγευμα κι έπειτα, να ολοκληρώσεις όλα τα tasks της λίστας σου χωρίς να αφήνεις κάτι για αύριο.

Time management και πως να το επιτύχεις

  1. Να κοιτάς το ρολόι σου, ώστε να μην περνάει άσκοπα ο χρόνος. Για παράδειγμα μπορεί να αφιερώνεις μία ολόκληρη ώρα ή και παραπάνω, για να διαβάσεις τα emails σου, χάνοντας χρόνο από άλλες πιο σημαντικές εργασίες της ημέρας. Οπότε, ξεκίνησε να καταγράφεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για συγκεκριμένες ενέργειες.
  2. Να θέτεις στον εαυτό σου εφικτά χρονικά περιθώρια. Για παράδειγμα έχεις ένα task, πόσο χρόνο εκτιμάς ότι θα σου πάρει; Στον χρόνο που υπολογίζεις, πρόσθεσε και κάτι παραπάνω γιατί κάτι μπορεί να προκύψει και προσπάθησε να παραμείνεις πιστός/-ή στην προθεσμία που έχεις θέσει. Μάλιστα υπάρχουν και σχετικά applications, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν αποτελεσματικά (π.χ. focus keeper).
  3. Να έχεις οργάνωση. Ιδανικά κάθε Κυριακή βράδυ να πλανάρεις την επόμενη εβδομάδα, ώστε πριν τη δύσκολη κι απαιτητική Δευτέρα να έχεις μία εικόνα των δομημένων εργασιών και προτεραιοτήτων σου.
  4. Να μην ξεχνάς την αξία της προτεραιότητας. Όταν ξυπνάμε το πρωί, έχουμε πιο καθαρό μυαλό, περισσότερη διαύγεια κι ενέργεια για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στα πιο απαιτητικά και δύσκολα projects. Αφήνουμε για κάποιες ώρες εργασίας μετά, τα πιο εύκολα κι ευχάριστα tasks της ημέρας.

Write A Comment