Βιβλίο: Ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξεις τη ζωή σου - TFM.gr
ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Βιβλίο: Ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξεις τη ζωή σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Έχει σίγουρα τύχει έστω και μία φορά στη ζωή σου, να διαβάσεις ένα βιβλίο που σου έχει μείνει στο μυαλό. Είτε γιατί σε “ακούμπησε” συναισθηματικά, είτε γιατί σου γνώρισε κάτι καινούργιο που δεν είχες καν φανταστεί είτε γιατί αποτέλεσε έμπνευση για εσένα ο ήρωάς του.

Πράγματι το βιβλίο έχει την ικανότητα να σου ανοίγει καινούργιους δρόμους και μ’ έναν μαγικό τρόπο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή.

Γιατί ένα βιβλίο μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή

Αρχικά να πούμε ότι εσύ δημιουργείς τις προϋποθέσεις για να το απολαύσεις. Βάζεις αυτόματα τον εαυτό σου σε μία διαδικασία να κάνει κάτι σημαντικό, κάτι για εκείνον. Έχεις μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, το βράδυ στο κρεβάτι ή το απόγευμα με τον καφέ σου, που διαβάζεις το βιβλίο σου. Για να μη μιλήσουμε για εκείνες τις ατελείωτες ώρες στην παραλία το καλοκαίρι…

Στη συνέχεια το βιβλίο αποτελεί μία συνειδητή επιλογή σου, ως προς το περιεχόμενό του. Ακόμη κι αν δε σου αρέσει, θα παραμείνει προσωπική επιλογή.

Εφόσον λοιπόν λάβουμε όλα τα παραπάνω υπόψη, ας δούμε πως και γιατί ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή…

  1. Σε κάνει να ξεχνάς το καθημερινό άγχος και σε αποφορτίζει, αφού σε μυεί στον δικό του κόσμο, κάνοντάς σε να ξεχάσεις τον δικό σου.
  2. Εξασκεί το λεξιλόγιό σου, με αποτέλεσμα να αυξάνει την ικανότητα της πειθούς σου στους άλλους.
  3. Σε μαθαίνει να είσαι ευέλικτος και λιγότερο απόλυτος (αν είσαι), αφού σου δείχνει πολλές διαφορετικές πλευρές σε λίγες μόλις σελίδες.
  4. Συμβάλλει στην αυτογνωσία γιατί η ταύτιση με τους χαρακτήρες του βιβλίου και η συμπόνια σε όσα περνούν, σε βοηθούν να σκέφτεσαι τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση τους κι έτσι ανακαλύπτεις και μαθαίνεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου κι όσα μπορεί να επιτύχει.

Η ανάγνωση έχει σχέση με τη μακροζωία;

Ύστερα από έρευνα ερευνητών του Yale, που διεξήχθη ανάμεσα σε 3635 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών, παρατηρήθηκε ότι όσοι από εκείνους διάβαζαν 30 λεπτά την ημέρα, ζούσαν κατά μέσο όρο 23 μήνες περισσότερο.

Κατά τη δική μας ερμηνεία αυτό δε σημαίνει ότι όποιος διαβάζει βιβλία, ζει περισσότερο αλλά πως όποιος ενημερώνεται για την υγεία, την ψυχολογία και το τι υπάρχει γύρω του, γνωρίζει καλύτερα πως να προστατεύει τον εαυτό του και τις σχέσεις του.

Write A Comment